Vogels en stinzenplanten in Amelisweerd

Wanneer: zondag 17 maart, 10-12 uur
Waar:
Oud Amelisweerd

In maart zijn de bomen nog kaal. Dat betekent dat de bosbodem nog veel licht krijgt en voorjaarsbloeiers zoals bosanemonen, sleutelbloemen en bostulpen juist wel in het blad en in bloei staan. Veel van deze voorjaarsbloeiers zijn ooit aangeplant in landgoederen, omdat kasteelheren graag verzamelingen aanlegden van exotische planten. De verzamelnaam voor deze planten – vaak bolgewassen- is stinzenplanten.

Ook betekenen de kale bomen dat de vogels in het bos, zoals spechten en boomklevers goed te zien en te horen zijn. Kijker meenemen dus! Zowel voor vogels als voor voorjaarsbloeiers is het bos van Amelisweerd een rijke plek.

 

Algemene informatie

zondag 17 maart 2019 – 10:00 tot 12:00
Locatie: Oud Amelisweerd, Koningslaan, 11a Bunnik

Extra Informatie: 

Maximum aantal deelnemers: 30
Opgave vooraf vereist bij onderstaande contactpersonen.
Deelname is gratis. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.
Startpunt: Oud Amelisweerd, Koningslaan 11a in Bunnik. Auto’s kunnen worden geparkeerd aan het begin van de oprijlaan.

Contactpersoon: 

Evelien Louwers & Harm Dotinga