Vroege Herfst in de Zilveren Schaats 2019

Wanneer: zaterdag 12 oktober 2019
Waar: de Zilveren Schaats

Vierde themawandeling: 4 jaargetijden in historische context

Aan de rand van de stad Utrecht, verscholen tussen de Waterlinieweg en de Frederik Hendrikstraat, ligt het natuurgebied de Zilveren Schaats, ruim 3 ha groot. Een oase van rust te midden van de stedelijke hectiek. Op dit voormalige militaire en nog altijd voor publiek afgesloten terrein heeft de natuur zich in alle rust kunnen ontwikkelen. Een kudde Maasduinschapen begraast de weides en er is een imkerij. Een korte wandeling op een unieke locatie. De diversiteit aan natuur is bescheiden, maar het verhaal er omheen is dat niet. Contouren van een gedekte weg uit de periode van de nieuwe Hollandse waterlinie zijn nog zichtbaar; evenals de begroeiing. Als de tijd het toelaat lopen we nog naar fort Vossegat (maar gaan daar niet in).

Stein

Algemene informatie

zaterdag 12 oktober 2019 – 10:00 tot 16:45
Locatie: de Zilveren Schaats, Rembrandtkade 10, 3583 TM Utrecht

Maximum aantal deelnemers: 20
Opgave vooraf vereist bij onderstaande contactpersoon.
Deelname is gratis. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.
Startpunt: bij de ingang van de Zilveren Schaats t.o. de parkeerplaats (betaald parkeren) van de Hoogstraat, Rembrandtkade 10. Ook bereikbaar met Buslijn 8 richting Wilhelminapark.

Contactpersoon: Titia Kan