De Moestuin

De moestuin

Over De Moestuin

De Moestuin is een biologische tuinderij met zorg aan de oostkant van Utrecht. De Moestuin is in 2002 begonnen en bestaat uit een tuinderij met lunchcafé, moestuinwinkel, en een timmerwerkplaats. Hier bieden we maatwerk, sociale activering en reintegratie door middel van leer-werktrajecten voor mensen uit de psychiatrie en verslavingszorg. Naast de dagbesteding werken er veel vrijwilligers mee op de tuin.

Kom eens langs op De Moestuin, een bezoek is de moeite waard! Naast de prachtige tuin, staat er een antieke druivenkas, is er een kruidentuin, bijenstal en een grote kweekkas.

Voor de kinderen is er een speeltuin en dierenweide.

De Moestuin

De Moestuin heeft een oppervlakte van ruim 2.5 hectare. Hierop telen we meer dan 60 verschillende soorten groenten waarvan alles natuurlijk biologisch. We proberen een zo breed mogelijk assortiment te telen met veel bijzondere soorten, waarbij we wel voor de smaak gaan.

Een greep uit ons assortiment: kapucijners, raapstelen, peultjes, snijbiet, aardbeien, tomaten, rabarber, boerenkool en nog veel meer… Ook telen we bijvoorbeeld oude tomaten- en aardappelrassen.