Vissen

Enthousiaste Visser?

Bent u een enthousiaste visser en wilt u informatie met ons delen? Gebruik hiervoor de feedback knop of stuur ons een mailtje!

In alle rust vissen?

De Kromme Rijn is ongeveer 28 kilometehengelenr lang en in de breedste stukken is het water 15 meter breed. De diepte is gemiddeld een twee meter. Het water van de Kromme Rijn stroomt licht hoewel op sommige smallere stukken, zoals tussen Odijk en Werkhoven, de stroming al weer een stuk feller is.In het water vind je veel watervegetatie. De visstand in de Kromme Rijn is behoorlijk goed. Je kunt er vaak tientallen blankvoorns zien zwemmen en je vindt er ruisvoorns tot in de 30cm.  Dankzij het jaagpad dat eeuwen geleden werd gebruikt voor de trekschepen is erg veel water heel goed bereikbaar. Denk hierbij wel aan de vele dagjesmensen en wandelaars die hier ook gebruik van maken.

Er zijn verscheidene rechthebbenden voor delen van de Kromme Rijn. Zo is het gedeelte van het Ledig Erf in Utrecht tot 40 meter voor de brug in de Odijkerweg in Odijk vanaf het jaagpad verpacht aan de Algemene Utrechtse Hengelaars Vereniging.