Varen

Varen

sail-boat-icon

De Krommerijn ontdekken met een bootje?

varen 001Vaartuigen zonder motoraandrijving mogen varen op de Kromme Rijn. Uitzondering zijn de zogenaamde fluisterboten. Wilt u toch met een motorvoertuig de Kromme Rijn op? Dan heeft u een vaarvergunning nodig.

Er mogen geen bootjes worden afgemeerd in het Krommerijnpark, uitgezonderd een paar bij de Kraneburgbrug, die hebben een ligplaatsvergunning nodig. De wachttijd voor een vergunning is op dit moment 7-10 jaar. Wilt u op deze wachtlijst komen, neem dan contact op de havenmeester op 030 286 00 00.

Aanleggen

IMG_2277-300x225

Aanleggen bij de steiger

Schermafbeelding 2016-03-22 om 21.48.36U kunt in het Krommerijn Park aanleggen bij de speciaal hiervoor gemaakte steiger. Deze steiger bevindt zich vlakbij de Prinsenbrug. Deze steiger is een van de onderdelen van de acties voortgekomen uit de Visie Krommerijn.

De Rijnstroom

Schermafbeelding 2015-11-08 om 20.08.45

Botenverhuur de Rijnstroom

Verhuur van vele verschillende kano's, Canadezen, roeiboten, electroboten, steppen, fietsen en solexen. Door onze gunstige ligging, kunt u door de stad kanoën,of houd u liever van de rust, dan kiest u voor de natuur. Voor de hongerige magen onderweg, verzorgen wij ook een picknick of lunch. Of kies ervoor om bij terugkomst aan te schuiven aan buffet of barbecue. Ideaal voor bijvoorbeeld teambuilding, familiedag, vergaderingen of schooluitjes.

Schuttevaer

schuttevaer

Rondvaart over de Kromme Rijn

Een rondvaart van 2 uur door het mooie natuur gebied langs de Kromme Rijn. schuttevaer_theehuisU kunt optimaal genieten van de natuur, de historische gebouwen en de bossen van Amelisweerd. In overleg bepaalt u zelf de opstapplaats. Dit kan bij Theehuis Rhijnauwen, MOA ( Museum Oud Amelisweerd), het Oude Tolhuys of het Stay Okay zijn. 

Krommerijnder

krommerijnder

Varen op een echte trekschuit?

krommerijnder2Graag nodigen wij u uit voor een vaartocht over de Kromme Rijn met een originele trekschuit (nu elektrisch aangedreven). Deze z.g. Krommerijnder is een boot die eeuwenlang over de Kromme Rijn heeft gevaren en een belangrijke rol heeft vervuld in het economische, sociale en culturele leven van de streek. Het schip voer op de route van Wijk bij Duurstede naar Utrecht en terug. Ongeveer in 1930-1935 is het schip verdwenen. In die tijd werd het vervoer overgenomen door vrachtwagens op de weg die sneller waren en flexibeler inzetbaar.
De Stichting Wijkse Projekten heeft in 2010 het initiatief genomen om dit schip te herbouwen. Op 19 juli 2013 werd het officieel in gebruik genomen en op 30 november overgedragen aan de Stichting Beheer Krommerijnder die voor de exploitatie zorgt. Vanaf half april tot half oktober vaart de Krommerijnder elke zaterdag en zondag om 13.30 uur van Wijk bij Duurstede naar Cothen en terug om, weer of geen weer (bij regen zetten we de overkapping op), bezoekers van de regio tot maximaal 12 personen gedurende ongeveer twee uur de prachtige natuur en cultuur langs de oevers van de Kromme Rijn te laten zien. Op doordeweekse dagen kan het schip gereserveerd worden voor speciale vaartochten of groepsvaarten naar eigen wens. Boekingen telefonisch (0343-575 995) of per mail (info@vvvwijkbijduurstede.nl) naar de VVV in Wijk bij Duurstede, u krijgt zo snel mogelijk antwoord.

Greenjoy Sloepvaren

greenjoy

Greenjoy Sloepvaren

Greenjoy biedt kwalitatief hoogwaardige en zeer ruime 6 persoons sloepen voor de verhuur in Utrecht. Waarom Greenjoy?
1) Fantastische sloepen, ruim en eenvoudig zelf te varen
2) Snel en eenvoudig te boeken
3) Echt stille en comfortabele fluistersloepen
4) Altijd de beste prijs
5) Greenjoy sloepen varen elektrisch en zijn 100% groen, stil en vriendelijk voor het milieu
6) Greenjoy is innovatief en streeft naar de beste prijs en kwaliteit voor haar huurders, wel zo sympathiek!

Sloep delen

sloepdelen

Sloep delen Utrecht

Sloep delen kent de volgende voordelen: je kunt snel online reserveren, activeer je sloep met je telefoon. De sloep vaart op elektriciteit en heeft 12 zitplaatsen. Je hebt geen vaarbewijs nodig.

Sloephuren

sloephurenutrecht

Sloephuren Utrecht

Sloephuren Utrecht verzorgt boottochten in en rond Utrecht. Tijdens de rondvaart stuurt een gezellige schipper u over de gracht in één van de drie grote sloepen. U bepaalt zelf de route en kunt desgewenst gebruik maken van cateringservice.