Parkregels

Honden

dog-icon

Houd alstublieft rekening met andere gebruikers van het park!

In Utrecht wonen ruim 280.000 mensen en zijn er ruim 9000 honden. Om ervoor te zorgen dat iedereen met elkaar in een goede harmonie kan genieten van de openbare ruimte zijn er regels waaraan hondenbezitters zich moeten houden. In samenwerking met de politie ziet de gemeente toe op een goede naleving van de regels. Als u de regels overtreedt dan kunt u een boete krijgen. Daarnaast zijn er in de stad bijna 500 voorzieningen voor honden. Voor het Krommerijnpark gelden dezelfde regels als voor de gehele Gemeente Utrecht.

Hondenpoep zelf opruimen… Hondenpoep is niet alleen de grootste ergernis in Utrecht, maar ook ongezond. Hondenbezitters zijn daarom verplicht om overal in de stad de poep van hun hond op te ruimen. Dat geldt niet alleen voor de straat en het trottoir, maar ook voor parken, plantsoenen en hondenspeelweiden.
icon-hondentoiletDe gemeente heeft er voor gezorgd dat in elke wijk op beperkte loopafstand een hondentoilet is. Dit is een grasveld of -strook aangegeven met een bordje ‘Hondentoilet’. Dit is de enige plek waar u niet zelf hoeft op te ruimen. Wil je we
ten waar precies de hondentoiletten zich bevinden? Ga naar de plattegrond

Honden aan de lijn… Uw hond kan los een gevaar vormen voor het verkeer, maar is soms ook beangstigend voor mensen die niet vertrouwd zijn met een hond. Honden moeten in de stad daarom altijd worden aangelijnd, behalve op de hondenspeelweiden. Voor honden zijn er speciale hondenspeelweiden waar ze los mogen lopen. Deze stukken groen zijn aangegeven met een bord ‘hondenspeelweide’. Naast een hondenspeelweide is bijna altijd een hondentoilet. Ook in het Krommerijnpark bevinden zich hondenspeelweiden.

Afval

recycle-icon

Houd u alstublieft ons park schoon!

In het park kun je heerlijk zonnen, picknicken, lezen of een balletje trappen. Koester daarom het Krommerijnpark: houd het park schoon en beschadig de grasmat en de beplanting niet. Op diverse plaatsen in het park staan overigens afvalbakken.

Fietsen

bike-icon

Niet op de wandelpaden fietsen alstublieft!

In het Krommerijnpark bevinden zich voornamelijk wandelpaden, fietsen is op deze paden niet toegestaan. 

Geluid

music-icon

Bewaar alstublieft de rust in ons park!

Omdat iedereen van de natuur wil genieten, liever geen muziek op luidsprekers. Het is de bedoeling dat de parkbezoekers jouw muziek niet van verre horen. Houd het alstublieft rustig.

Varen

sail-boat-icon

Varen zonder motor en aanmeren bij steigers alstublieft!

Vaartuigen zonder motoraandrijving mogen varen op de Kromme Rijn. Uitzondering zijn de zogenaamde fluisterboten. Wilt u toch met een motorvoertuig de Kromme Rijn op? Dan heeft u een vaarvergunning nodig.

U mag met een kano varen op de Kromme Rijn. Spaar de natuurwaarden, zoals rietoevers en nesten en ga alleen op de daarvoor bestemde plaatsen aan land (kano aanlegsteigers). 

Er mogen geen bootjes worden afgemeerd in het Krommerijnpark, uitgezonderd een paar bij de Kraneburgbrug, die hebben een ligplaatsvergunning nodig.