Meerdaagse tocht

Wijk bij Duurstede – Rijnstroom

Deze tocht loopt op de Krommerijn, hierin zijn verschillende mogelijkheden. Duur:  2 á 3  dagen

Dit is een meerdaagse tocht waarbij van u wordt verwacht dat u overnacht in de tent en zelf eten meeneemt voor de dagen die u weg bent, in overleg kunnen wij zorgen voor de  nodige materialen.

Deze tocht loopt kent 3 verschillende varianten:

– De jagersroute, vanaf de Rijnstroom naar Wijk bij duurstede, met een tussenstop in Cothen om daar bij de camping te kamperen.

–  Voor de eendjes, vanaf Wijk bij duurstede naar de Rijnstroom, met een tussenstop in Cothen om daar bij de camping te kamperen. Deze tocht lijkt op onze dagtocht van wijk bij duurstede alleen dan met een tussenstop. Deze tocht is dan ook zeer geschikt met kleine kinderen.

–  De Proeftocht, vanaf de Rijnstroom naar Wijk bij Duurstede en weer terug naar de Rijnstroom, hierbij maakt u 2 overnachtingen. Een van deze overnachtingen is op de camping in Cothen, en de ander is bij Wijk bij Duurstede.

In alle tochten is het vaargebied de Krommerijn, hier vertrekt u in de buurt van Utrecht op onze locatie bij de Rijnstroom. Vanaf hier gaat u stroomopwaarts richting Wijk bij Duurstede, onderweg doet u verschillende leuke plaatjes aan en diverse natuurstukken.

Het eerste deel van de tocht gaat u door het natuurgebied van Rhijnauwen, dit loopt tot aan Bunnik waar op dit stuk diverse mogelijkheden zijn om even gezellig een terrasje aan het water te pakken.

Vanaf hier vervolgd het water zich naar Odijk en vervolgens Cothen, hier hebben wij een aantal mooie natuurcampings waar u uit kunt kiezen om te overnachten. Deze liggen soms een stukje van het water vandaan, en moet u daarom met behulp van een karretje met de kano over het land richting de camping. Dit alleen al is soms een ervaring op zich.

De volgende dag vervolgd de route zich over de Krommerijn in de richting van Wijk bij duurstede, hier zijn een aantal mooie plaatsen om aan te leggen of om gewoon gezellig eens rond te lopen en te kijken bij de vele fruitboomgaarden die dit gebied rijk is.

Ook kun je er voor kiezen om gewoon een mooie wandeling te maken langs het gebied van de Krommerijn, het jagerspad is altijd mooi om te zien in zomers.

In Wijk bij Duurstede kan je op diverse plekken uitstappen, de plek waar je eruit gaat is natuurlijk ook een beetje afhankelijk van de tocht die je wilt maken.

Bij de Proeftocht zit namelijk nog een extra overnachting, hierbij leg je de boot in Wijk bij duurstede bij onze locatie, daar krijg je vervolgens een fiets of een step waarmee je de tocht kunt gaan maken naar de camping aan de rand van Wijk bij Duurstede. Bij deze camping zijn ook veel wandelmogelijkheden.

De volgende dag kun je dan weer terug gaan naar de boten om vanaf daar vervolgens weer terug te gaan naar De Rijnstroom, dit is dan weer stroomafwaarts en dan ook goed in 1 dag te doen.

voor meer info: http://www.rijnstroom.nl/contact-route/