Kranenburgerschool, 2e locatie

De voormalige kleuterschool aan de Mesdaglaan 4, bekend als “de Meeuw” is de afgelopen maanden opgeknapt. Het gebouw is geschikt gemaakt voor tijdelijk huisvesting van een deel van Kranenburg Praktijkonderwijs. Door de groei van het aantal leerlingen heeft de school extra ruimte nodig. Het gaat om 3 klaslokalen waarin maximaal 45 leerlingen les krijgen. De hoofdlocatie van Kranenburg Praktijkonderwijs is de Tamboersdijk 9.

Verder is er een om het nieuwe schoolgebouw van de Kranenburgschool te bouwen op de Rubenslaan 91. De oude locatie van de Kohnstammschool. De planning is de nieuwbouw in het schooljaar 2019/2020 op te leveren. Omwonenden worden op de hoogte gehouden van het proces en de plannen.

Stichting Krommerijnpark heeft haar zorgen als het gaat om het park. We vrezen dat er tussen de twee scholen verkeer van leerlingen gaat komen, dwars door het park. Dit kan zorgen voor extra vervuiling en hinder. Wij zullen als Stichting dan ook onze zorgen uiten richting de Gemeente en richting de Kranenburgerschool.