Oeverplanten excursie Kromme Rijn

Wanneer: Zondag 27 mei 2018, 14:00 – 16:00 uur
Vertrekpunt: Waterloobrug, Kranenburgerweg 100
Georganiseerd door:

De Kromme Rijn slingert zich door de provincie Utrecht, op de plek waar vroeger de hoofdstroom van de Rijn was. Aan het jaagpad langs de rivier is nog te zien dat het een verbinding was voor personen en goederen. Via de landgoederen Oud en Nieuw Amelisweerd en Rijnauwen komt de Kromme Rijn de stad binnen en verandert steeds van karakter. Dat is te zien aan de planten en dieren. Met of zonder beschoeiing, met steilere of geleidelijke oevers, met of zonder bomen erlangs. Op sommige plekken langs de oever zijn plassen gegraven waar kikkers, padden en libellen zich kunnen voortplanten. De geleidelijke overgang van nat naar droog zorgt voor veel variatie, omdat elke plant weer een andere voorkeur heeft. In de oeverbegroeiing is weer plaats voor nesten van watervogels. Kortom, veel historie en veel natuur in deze wandeling, waarin we samenwerken met  Stichting Krommerijnpark.

Maximum aantal deelnemers: 30. Aanmelden voor de excursie is verplicht via de contactpersoon.

Contactpersoon: Dirkjan Boerwinkel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *