Wandelroutes Groen Oost

Heerlijk ‘lenteweer’ deze week, en wat is leuker om tussen al het thuiswerken en zoomen door een ommetje te maken in je eigen wijk? Bewonersinitiatief Groen Oost heeft negen routes gemaakt langs de vele, soms goed verborgen, groene plekjes van Oost. Je komt langs tientallen parken, hofjes, binnenpleinen, moestuinen en natuurgebieden, waarvan vele door buurtbewoners zelf worden onderhouden, op zich al een reden om eens een rondje te lopen. De routes zijn ongeveer 5 km lang, een uurtje lopen. Ze overlappen als een soort systeem van knooppunten, dus je kunt zo lang lopen als je wilt.

Oost is een voormalig hoveniersgebied en werd vroeger zelfs de ‘moestuin van de stad’ genoemd. En ondanks de bouwwoede in de vorige eeuw laten de wandelroutes je zien dat nog veel van de hoveniershistorie is behouden. Waarschijnlijk ken je Park Oosterspoorbaan, Park Bloeyendael, het Minstroomgebied, Koningshof, Tuindersvereniging Abstede, Botanische Tuinen, Wilhelminapark en het Krommerijnpark. Dat zijn de grotere groengebieden in Oost. Maar ken je ook de Albrachtshof, de Minhof en Abstederhof, het vernieuwde Vogelbosje, het Ringslangenbos, natuurgebied De Zilveren Schaats, de inheemse kwekerij het Hof van Eeden, De Driehoek, Tuinderij De Volle Grond, of dat prachtige laantje langs de Stolberglaan? Volg de routes, en Oost kent geen (groene) geheimen meer voor je!

Routekaart: www.groenoost.net/wandelroutes