Beginnerscursus bijen houden

Bijen kunnen in de huidige leefomgeving niet zomaar gezond blijven. De imker is de aangewezen persoon om voor de bijen te zorgen. Om een bijenvolk op verantwoorde manier als huisdier te kunnen houden is het volgen van een cursus een goed begin van een boeiende hobby.

Bijen houden, een leuke hobby

Om die reden organiseert Bijenhoudersvereniging Kromme Rijn Lek en IJssel in 2015 weer een Basiscursus Bijenhouden. Die nieuwe imkers zijn hard nodig voor de bijen en onze leefomgeving. Niet iedereen heeft echter de ruimte om bijen te houden in de tuin. De vereniging heeft van instanties in het midden van het land verschillende locaties waar bijenvolken van leden geplaatst kunnen worden.

Nadere informatie over de cursus (kosten/data e.d.) kunt u vinden op de website van de vereniging: www.bhv-krommerijnlekenijssel.nl
De cursus bestaat uit 8 theorielessen en 10 praktijklessen. Iedere cursist heeft tijdens de praktijklessen een bijenvolk onder zijn/haar hoede waar gedurende de cursus voor gezorgd wordt Aan het einde van de cursus krijg je (als je voldoet aan de eisen) een door de Nederlandse Bijenhouders Vereniging (NBV) erkend diploma. De theorielessen worden gegeven in Vianen, de praktijklessen in Houten en Vianen.

Inlichtingen en opgeven bij:
Cursuscoördinator : Henk de Hey
e-mail :  cursus@bhv-krommerijnlekenijssel.nl
tel. : 06-12322353