Vogel- en stinzenplantenexcursie in Amelisweerd

Wanneer: Zondag 4 maart 2018, 14:00 – 16:00 uur
Vertrekpunt: Oud Amelisweerd, De Veldkeuken, Koningslaan 11a in Bunnik
Georganiseerd door:  IVN Utrecht

In maart zijn de bomen nog kaal. Dat betekent dat de bosbodem nog veel licht krijgt en voorjaarsbloeiers zoals bosanemonen, sleutelbloemen en bostulpen juist wel in het blad en in bloei staan. Veel van deze voorjaarsbloeiers zijn ooit aangeplant in landgoederen, omdat kasteelheren graag verzamelingen aanlegden van exotische planten. De verzamelnaam voor deze planten – vaak bolgewassen- is stinzenplanten.

Ook betekenen de kale bomen dat de vogels in het bos, zoals spechten en boomklevers goed te zien en te horen zijn. Kijker meenemen dus! Zowel voor vogels als voor voorjaarsbloeiers is het bos van Amelisweerd een rijke plek.

Op zondag 4 maart 2018 houdt IVN Utrecht een wandelexcursie door Amelisweerd. We beginnen om 14:00 en de wandeling duurt ongeveer 2 uur. Startpunt is Oud Amelisweerd/De Veldkeuken, Koningslaan 11a in Bunnik. Auto’s kunnen worden geparkeerd aan het begin van de oprijlaan.

U dient zich vooraf op te geven voor deze excursie via: stadsnatuur@hotmail.com